Vrstvy tvarohové náplně, krémové pomazánky Biscoff, Lotus sušenek a šlehačky dělají z tohoto jednoduchého dezertu neuvěřitelný chuťový zážitek!
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 10 sušenek Lotus Biscoff
Na tvarohovou náplň
- 225 g plnotučného smetanového sýra (změklého na pokojovou teplotu)
- 3 lžíce moučkového cukru
- 60 g máslové pomazánky Lotus Biscoff
- Lžička čistého vanilkového extraktu
- 240 ml husté smetany kešlehání
Na náplň ze sušenek
- 5 lotosových sušenek (hrubě namletých)
- 170 g pomazánky Lotus Biscoff
Na polevu
- Šlehačka
- Rozpuštěná máslová pomazánka Lotus Biscoff (k pokapání)
- Lotosové sušenky (hrubě nasekané)
Postup
- Na korpus si rozdrtíme sušenky v kuchyňském robotu, dokud nebudou jemně namleté
- Rozdělíme je rovnoměrně mezi jednotlivé servírovací skleničky (asi 1 polévková lžíce na servírovací skleničku)
- Na náplň velké míse smícháme smetanový sýr, cukr, pomazánku Biscoff a vanilkový extrakt a dobře prošleháme, dokud se nespojí a nevznikne úplně hladká krémové směs
- Pomocí elektrického mixéru ušleháme hustou smetanu, dokud se nevytvoří měkké špičky
- Pomocí stěrky jemně vmícháme polovinu šlehačky do tvarohové směsi a poté přimícháme druhou polovinu
- Na náplň z Lotus pomazánky si jí necháme několik na sekund rozpustit v mikrovlnné troubě, dokud se nerozpustí
- Do každé servírovací skleničky rovnoměrně lžící nandáme polovinu tvarohové náplně, poté lžící naneseme rozdrcené sušenky a poté rozpuštěnou pomazánku
- Pokud je pomazánka moc tekutá, dáme skleničky na několik minut do mrazáku, aby bylo snazší přidat další vrstvu
- Přidáme zbytek tvarohové náplně
- Navrch dáme drobenku ze sušenek, šlehačku a podle potřeby pokapeme rozpuštěnou pomazánkou Biscoff
- Před podáváním skleničky zakryjeme a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny, nebo až 2-3 dny