Buďte inovativní a vynechejte letos staré známe linecké cukroví s marmeládou a udělejte místo těmto slepovaným sušenkám ze sušenek Lotus! Kombinace krémové pomazánky z kořeněných karamelových sušenek a jemné mandlové mouky a třtinového cukru je tak lahodná! Toto minimalistické cukroví zdobené jako roztomilý Rudolf, je jednoduché na výrobu a ideální na vánoční tabuli!
Co budeme potřebovat
- 170 g másla (změklého při pokojové teplotě)
- 100 g třtinového cukru
- Velké vejce
- Lžička vanilkového extraktu
- 200 g hladké mouky
- 75 g mandlové mouky
- ½ lžičky jemné soli
- Lžička mleté skořice
- 200 g pomazánky Biscoff
- Moučkový cukr (na posypání)
- Rozpuštěná čokoláda (pro nakreslení Rudolfova obličeje)
Postup
- Ve velké míse ušleháme změklé máslo a třtinový cukr
- Přidáme vanilku, vejce a šleháme do hladka a směs dáme stranou
- V samostatné misce smícháme hladkou mouku, mandlovou mouku, sůl a skořici
- Přidáme směs mouky do máslové směsi a mícháme, dokud se nespojí
- Mísu zakryjeme a necháme několik hodin odpočinout v lednici
- Těsto na sušenky vložíme mezi dva listy pečicího papíru a pomocí válečku těsto rozválíme, dokud nebude tenké
- Vyválené těsto na sušenky dáme na 5 minut do mrazáku, aby ztuhlo
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů, zatímco těsto chladne
- Sušenky vykrájíme pomocí kruhového vykrajovátka a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem
- Pokud těsto začne měknout, vložíme jej zpět do mrazáku na dalších 5 minut
- Do poloviny cukroví vykrojíme uprostřed kruh
- Sušenky pečeme asi 18 až 20 minut
- Nechte je asi na 10 minut vychladnout, než je přeneseme na mřížku, aby úplně vychladly
- Všechny sušenky s vykrojenými středy vyskládáme a poprášíme je moučkovým cukrem
- Nyní vezmeme sušenky bez vykrojení a na jednu stranu potřeme pomazánkou Biscoff a navrch položíme vykrojené sušenky a vytvoříme slepované cukroví
- Pomocí rozpuštěné čokolády nakreslíme na cukroví Rudolfův obličej
Pokud toužíte po oživení vašeho repertoáru vánočního cukroví, tak se podívejte na tyto perfektní recepty na vánoční sušenky! Každý jeden z nich je prostě, mňam!