Perníkové kuličky s mandlí

Perníkové kuličky s mandlí

Když se řekne perník, každý si hned vybaví Vánoce a vánoční cukroví. To ovšem neznamená, že si takové pochoutky, nemůžete připravit kdykoliv během roku, například i na Velikonoce či jen tak k odpolední kávě či čaji.

Ingredience:

  • 1 hrnek vypeckovaných sušených datlí vcelku
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 2 a 1/2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky sušeného zázvoru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžíce melasy
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 hrnky vody
  • Mandle podle potřeby

Postup:

  • Do hrnce dáme 2 hrnky vody a přivedeme k varu.
  • Přidáme datle, promícháme a odstavíme ohně. Necháme namočené po dobu 15 minut.
  • Zatímco se datle namáčejí, dáme si do nádoby kuchyňského robota všechny suché ingredience (ovesné vločky, skořici, zázvor, muškátový oříšek, sůl a vlašské ořechy).
  • Pomocí pulzního tlačítka mixujeme, dokud směs nebude svou konzistencí připomínat prášek.
  • Přesypeme z kuchyňského robota do mísy a dáme stranou.
  • Jakmile jsou datle hotové, slijeme přebytečnou vodu a datle přendáme do nádoby kuchyňského robota.
  • Přidáme melasu, javorový sirup a rozmixujeme na pyré.
  • Postupně přisypeme směs suchých surovin a mixujeme, dokud se vše rovnoměrně nesmíchá
  • Podle potřeby seškrabujeme gumovou stěrkou směs ze stěny mísy.
  • Pomocí polévkové lžíce odebíráme kousky hmoty, do středu položíme mandli a tvarujeme stejně velké kuličky.
  • Hotové koule dáme do lednice, aby se minimálně 1 hodinu před podáváním chladily.

Tip: Koule můžete ještě namočit do bílé či tmavé čokoládové polevy.

Lehké datlové koule s perníkovou chutí a mandlí uvnitř.
Zdroj: https://pinchofwellness.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.