Určitě mi dáte za pravdu, že jak se na nějakém zákusku či cukroví objeví marcipán, nemůže chutnat špatně. Je to dokonalost sama a ve většině případů se rozplývá taková pochoutka na jazyku už při prvním ochutnání. To samé vás čeká i v případě tohoto lahodného receptu na nepečené perníkové kuličky.
Ingredience:
- 2 lžíce pomerančové marmelády
- 200 g karamelových sušenek
- 200 g marcipánu
- 1 lžička perníkového koření
- 2 lžíce likéru Amaretto
- 2 lžíce rumu
- 200 g bílé čokolády
- 100 g strouhaného kokosu
Postup:
- Pomerančovou marmeládu dáme na několik sekund ohřát v mikrovlnné troubě.
- Vyjmeme a důkladně promícháme, aby se odstranilo přebytečné teplo.
- Sušenky umeleme v kuchyňském robotu a nastrouháme k nim marcipán.
- Všechny ingredience kromě čokolády a kokosu hněteme dohromady, dokud nevznikne homogenní těsto.
- Poté necháme těsto asi hodinu odpočinout, zatímco bílou čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
- Lžičkou odebíráme kousky těsta, tvarujeme do kuliček a vždy každou namáčíme do bílé čokolády a obalujeme ve strouhaném kokosu.
- Necháme je vychladnout na kuchyňské mřížce, dokud čokoláda nezatuhne. Skladujeme při pokojové teplotě.