Kuličky s marcipánem

Kuličky s marcipánem
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 25

Určitě mi dáte za pravdu, že jak se na nějakém zákusku či cukroví objeví marcipán, nemůže chutnat špatně. Je to dokonalost sama a ve většině případů se rozplývá taková pochoutka na jazyku už při prvním ochutnání. To samé vás čeká i v případě tohoto lahodného receptu na nepečené perníkové kuličky.

Ingredience:

  • 2 lžíce pomerančové marmelády
  • 200 g karamelových sušenek
  • 200 g marcipánu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 lžíce likéru Amaretto
  • 2 lžíce rumu
  • 200 g bílé čokolády
  • 100 g strouhaného kokosu

Postup:

  • Pomerančovou marmeládu dáme na několik sekund ohřát v mikrovlnné troubě.
  • Vyjmeme a důkladně promícháme, aby se odstranilo přebytečné teplo.
  • Sušenky umeleme v kuchyňském robotu a nastrouháme k nim marcipán.
  • Všechny ingredience kromě čokolády a kokosu hněteme dohromady, dokud nevznikne homogenní těsto.
  • Poté necháme těsto asi hodinu odpočinout, zatímco bílou čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni.
  • Lžičkou odebíráme kousky těsta, tvarujeme do kuliček a vždy každou namáčíme do bílé čokolády a obalujeme ve strouhaném kokosu.
  • Necháme je vychladnout na kuchyňské mřížce, dokud čokoláda nezatuhne. Skladujeme při pokojové teplotě.
Marcipánovo-karamelové lanýže s perníkovým kořením.
Zdroj: https://cinnamonandcoriander.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.