Ty sněhové známe všichni, ale s vůní perníků mají takové kuličky úplně jinou chuť. To správné koření je pozvedne na mnohem vyšší úroveň a dodá ten správný chuťový šmrnc.
Ingredience:
- 1 hrnek změklého nesoleného másla
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky mletého nového koření
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1 lžíce melasy
- 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
- moučkový cukr na obalení
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Dva plechy na cukroví vyložíme pečicím papírem.
- Máslo našleháme pomocí ručního elektrického mixéru do pěny.
- Přidáme moučkový cukr, vanilku, sůl, skořici, zázvor, muškátový oříšek, nové koření, hřebíček a melasu.
- Mícháme, dokud nebude směs hladká. Přidáme mouku a důkladně promícháme, aby se vše spojilo v těsto.
- Nabereme 1 polévkovou lžíci těsta, vytvarujeme do koule a dáme na připravený plech.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10–12 minut. Spodky by měly být lehce hnědé.
- Vyjmeme z trouby a ochladíme 1 – 2 minuty.
- Do malé misky dáme moučkový cukr a každou kouli v něm obalíme.
- Naskládáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
- Když sušenky vychladnou, můžeme je ještě jednou obalit v cukru.