Perníkové vánoční koule

Perníkové vánoční koule
Příprava: 30 minut Vaření: 24 minut Počet porcí: 30

Ty sněhové známe všichni, ale s vůní perníků mají takové kuličky úplně jinou chuť. To správné koření je pozvedne na mnohem vyšší úroveň a dodá ten správný chuťový šmrnc.

Ingredience:

  • 1 hrnek změklého nesoleného másla
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžíce melasy
  • 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
  • moučkový cukr na obalení

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Dva plechy na cukroví vyložíme pečicím papírem.
  • Máslo našleháme pomocí ručního elektrického mixéru do pěny.
  • Přidáme moučkový cukr, vanilku, sůl, skořici, zázvor, muškátový oříšek, nové koření, hřebíček a melasu.
  • Mícháme, dokud nebude směs hladká. Přidáme mouku a důkladně promícháme, aby se vše spojilo v těsto.
  • Nabereme 1 polévkovou lžíci těsta, vytvarujeme do koule a dáme na připravený plech.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10–12 minut. Spodky by měly být lehce hnědé.
  • Vyjmeme z trouby a ochladíme 1 – 2 minuty.
  • Do malé misky dáme moučkový cukr a každou kouli v něm obalíme.
  • Naskládáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
  • Když sušenky vychladnou, můžeme je ještě jednou obalit v cukru.
Tradiční sněhové koule, které chutnají jako domácí perník.
Zdroj: https://www.crazyforcrust.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.