Nachos s domácí salsou

Nachos s domácí salsou
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Lahodný dip zvaný salsa se připravuje z rajčat a další zeleniny, která je typická pro mexickou kuchyni. Kombinace křupavých tortilla chipsů a salsy je opravdu návyková. A pokud plánujete uspořádat večírek nebo jen mít filmový večer se svými blízkými, pak tento skvělý pokrm bude perfektní volbou. Pokud plánujete výlet nebo piknik, pak si s sebou nebalte klasické smažené lupínky, ale připravte si domácí chipsy, podle našeho receptu níže.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g nachos chipsů
  2. 100 g strouhaného sýru čedar
  3. červenou cibuli
  4. sůl
  5. pepř
  6. 100 g nastrouhané mozzarelly

Na salsu

  1. 400 g plechovka celých rajčat
  2. 200 g plechovka zelených chilli papriček (nasekaných, nebo nakládaných sladkých paprik)
  3. stroužek česneku (nebo ½ lžičky česnekového prášku nebo česnekové soli)
  4. 2 jarní cibulky (nakrájené včetně zelených částí)
  5. lžíce extra panenského olivového oleje
  6. 2 lžičky červeného vinného octa
  7. 2 lžíce limetkové šťávy
  8. ¼ lžičky sušeného oregana
  9. hrst čerstvého nasekaného koriandru
  10. sůl
  11. čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Z plechovky s rajčaty vyndáme pouze rajčata a vložíme je do středně velké nádoby.
  2. Pomocí vidličky a ostrého nože rajčata nahrubo nakrájíme nebo rozmačkáme.
  3. K rajčatům přidáme zbytek ingrediencí a smícháme nakrájené zelené chilli papričky, zelenou cibulku, česnek (nebo česnekovou sůl), olivový olej, limetkovou šťávu a ocet.
  4. Přidáme zpět asi 50 ml rajčatové omáčky z plechovky, ze které jsme vzali rajčata.
  5. Salsu posypeme sušeným oreganem, zamícháme a ochutnáme.
  6. V případě potřeby upravíme více kořením, přidáme koriandr a podle chuti osolíme a opepříme.
  7. Poté nachos chipsy položíme na velký pekáč a nalijeme na ně ¾ čerstvě připravené salsy.
  8. Na nachos nastrouhejte mozzarellu, čedar, cibuli a plech přendáme do trouby předehřáté na 200°C.
  9. Nachos grilujeme asi 3–4 minuty, dokud se mozzarella i sýr čedar nerozpustí.
  10. Poté nachos podáváme se zakysanou smetanou a zbylou salsou.
Doma připravená salsa přelitá přes pečené domácí nachos chipsy s masem.
Zdroj: damndelicious.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.