Vegetariánské nachos se zeleninou

Vegetariánské nachos se zeleninou
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 5

Tento jednoduchý a zajímavý recept na nachos podáváme se zakysanou smetanou a náloží pečených fazolí. Tento mexický požitek lze podávat při jakékoli příležitosti a zamilují si ho lidé všech věkových skupin.

Co budeme potřebovat

  1. 150 g nachos chipsů
  2. 100 g hlávkového salátu
  3. hrst lístků máty
  4. 50 g jalapeno (nakrájené na plátky)
  5. 50 g červené papriky (nakrájené na kostičky)
  6. 2 stroužky jemně nasekaného česneku
  7. 50 g najemno nakrájené cibule
  8. ½ lžičky soli
  9. 50 g nakrájeného avokáda
  10. 50 g sezamových semínek
  11. 150 g ostrého sýru čedar
  12. 50 g nakrájených černých oliv
  13. 20 g zakysané smetany
  14. 10 g mletého kmínu
  15. 10 g mleté papriky
  16. 200 g fazolí z konzervy

Postup

  1. Vezmeme hlubokou misku a v ní rozdrtíme lupínky nachos.
  2. Nyní vezmeme plech na pečení a jako základ naskládáme listy hlávkového salátu, poté přidáme lupínky nachos.
  3. Doplníme je konzervovanými fazolemi spolu s nakrájenými kousky rajčat, lístky máty, jalapeňo, černých oliv, červené papriky, česneku, římského kmínu, cibule, papriky a soli.
  4. Postup opakujeme, dokud netvoříme čtyři nebo pět vrstev nachos.
  5. Navrch nachos přidáme vrstvu strouhaného sýru čedar.
  6. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme, dokud se sýr nerozpustí.
  7. Upečené nachos ozdobíme kopečkem zakysané smetany a lístky máty.
Vegetariánské pečené kukuřičné čipsy s náloží zeleninové náplně.
Zdroj: nourisheveryday.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.