Slané kynuté rohlíčky plněné šunkou a sýrem

Slané kynuté rohlíčky plněné šunkou a sýrem
Příprava: 50 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 20

Čerstvé domácí pečivo plněné šunkou a sýrem je absolutní lahůdkou každý den v týdnu. Zvláště o víkendu, kdy můžete být konečně líní a toto je skvělý a jednoduchý recept, který je pro takové dny ideální.

Co budeme potřebovat

Na rohlíčky

  1. 320 ml teplého mléka
  2. vejce
  3. 2 lžičky sušeného droždí
  4. lžíce cukru
  5. lžíce soli
  6. 60 g másla (rozpuštěného)
  7. 500 g hladké mouky
  8. 125 g polohrubé mouky (na hnětení)

Na náplň

  1. 230 g plátků šunky (nebo jiné uzeniny)
  2. 230 g sýru (plátky)

Na potření

  1. vejce
  2. 2 lžíce vody
  3. 2 lžíce černých nebo bílých sezamových semínek

Postup

  1. V míse si smícháme teplé mléko, droždí, cukr, máslo a vejce.
  2. Promícháme a necháme 3 minuty zpěnit.
  3. Ve velké míse si smícháme mouky a sůl.
  4. Přidáme kvasnicovou směs a dobře promícháme.
  5. Ze směsi hněteme těsto.
  6. Když je těsto měkké, lesklé, ale stále lehce lepivé vytvarujeme ho do koule.
  7. Těsto dáme do olejem vymazané mísy.
  8. Povrch těsta potřeme olejem, abychom se zabránili vysychání.
  9. Zakryjeme ho čistou kuchyňskou utěrkou a necháme ho na teplém místě 60 až 90 minut kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
  10. Když těsto vykyne, přendáme ho na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme ho na 4 menší kusy.
  11. Těsto vyválíme do tvaru obdélníku a ten pak rozřežeme na několik menších čtverců.
  12. Na každá z nich rozložíme plátek šunky a sýra a těsto od jednoho kraje srolujeme.
  13. Plněné rohlíčky naskládáme na pečícím papírem vyložený plech a zakryjeme je čistou utěrkou a necháme je 30 až 45 minut kynout.
  14. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  15. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem s vodou a posypeme sezamovými semínky.
  16. Plněné rohlíčky pečeme 25 až 30 minut, dokud nezískají pěkně zlatohnědou barvu.
  17. Vyndáme je z trouby a necháme 5 minut vychladnout na mřížce.

Podobně snadné a rychlé recepty jako jsou tyto na plněné rohlíčky je tento výběr těch nejlepších šneků z listového těsta, a to na slané ale i sladké varianty. Stačí se jen vybrat!

Delikátní kynuté těsto naplněné výbornou šunkou a sýrem.
Zdroj: fromvalerieskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.