Krémová náplň z arašídového másla potažená bohatou čokoládou a posypaná nasekanými arašídy vytváří jednoduchou, ale nesmírně dobrou pochoutku. Pro tento recept budete potřebovat je to, co pravděpodobně už máte ve spíži. Tato dobrota je plná chuti arašídového másla a i když jsou malé tak udělají velkou radost.
Co budeme potřebovat
- 250 g moučkového cukru
- 2 lžíce změklého másla (nebo smetanového sýra)
- 250 g krémového arašídového másla
- 250 g rozpuštěné čokolády
- 90 g pražených arašídů (nahrubo nasekaných)
Postup
- V míse smícháme cukr, arašídové máslo, máslo (nebo smetanový sýr)
- Ingredience šleháme mixérem na střední rychlost, dokud se nespojí
- Ze směsi tvarujeme kuličky o velikosti 3 centimetrů
- Arašídové kuličky poté pokládáme na plech vyložený pečícím papírem
- Volně přikryjeme potravinářskou fólií a přendáme je do ledničky
- V ledničce kuličky necháme 30 minut chladit
- Poté si rozpustíme nasekanou čokoládu v žáruvzdorné misce na vodní lázni
- Každou vychlazenou kuličku namáčíme, jednu po druhé rozpuštěné čokoládě
- Pokud v kterémkoli okamžiku máčení kuličky příliš změknou, vrátíme je do ledničky na dalších 15 minut
- Po namočení každé kuličky, ještě před ztuhnutím čokolády nasypte navrch každé z nich nasekané arašídy
- Arašídové kuličky s čokoládou uložíme do ledničky, dokud je nebudeme podávat
Já osobně miluji arašídové máslo a arašídy obecně. Pokud to máte stejně jako já tak se neváhejte pustit do těchto výborných a netradičních vánočních receptů na cukrový s arašídovým máslem.
Ještě jeden malý tip. Vždy se ujistěte, že kupujete kvalitní máslo s nízkým obsahem nasycených mastných kyselin. Nevěřili byste jaký to zaprvé bude mít vliv na celý recept a za druhé i na vaše zdraví.
Konzumace velké množství nasycených mastných kyselin, totiž v těle způsobuje záněty.