Toto sladké pečivo je tak chutné a snadné na výrobu, že se stane běžnou součástí vaší sobotní snídaně nebo jako sladká tečka na závěr výborného nedělního oběda, ke kávě. Listové těsto je plněno plnotučným tvarohem a rozinkami namočených v rumu s vanilkovým extraktem.
Co budeme potřebovat
- Balení listového těsta
- 230 g tvarohu (nebo smetanového sýru)
- Velké vejce
- 50 g cukru
- Špetka soli
- 60 g rozinek
- Lžíce rumu
- Kůra z 1 citronu
- Lžička vanilkového extraktu
- Vejce (na potření rohlíčků)
Postup
- Rozmrazíme si lisové těsto
- Plech vyložíme pečícím papírem
- Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
- Rozinky dáme do misky, zalijeme rumem a vanilkovým extraktem a necháme 10 minut odležet
- Ve střední míse smícháme tvaroh, rozšlehané vejce, rozinky s rumem a vanilkou, cukr a sůl
- Na pomoučněnou plochu položíme plát listového těsta
- Těsto vyválíme do kruhu a rozkrájíme ho na trojúhelníky
- Na nejširší část těsta přidáme kopeček tvarohové náplně
- Těsto od nejširšího konce začneme rolovat směrem ke středu
- Postup opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience
- Každý rohlíček potřeme rozšlehaným vejcem
- Tvarohové rohlíčky pečeme při 200 stupních přibližně 17-20 minut do zlatohněda
- Posypeme je moučkovým cukrem a podáváme teplé nebo studené

Tvarohu není nikdy dost a proto čerpejte další inspiraci z výběru těch nejlepších dortů z tvarohu! Upečte podle nás například tento nadýchaný mrkvový dort a pochutnejte si jako nikdy.