Tradiční nekynuté rohlíčky z listového těsta

Tradiční nekynuté rohlíčky z listového těsta

Dokonalá chuť a dokonalá textura. Nejlepší rohlíčky z tvarohu, které kdy ochutnáte. Velkou výhodou je, že jsou bez kynutí a naplněné tou nejsladší náplní, kterou si můžete jen představit.

Co budeme potřebovat

  1. 1 kg tvarohu
  2. 125 g moučkového cukru
  3. ½ lžičky vanilkového extraktu
  4. ½ lžičky citronové kůry
  5. 125 g másla (rozpuštěného)
  6. 100 ml olivového oleje
  7. 500 g listového těsta
  8. Vejce
  9. Lžíce mléka
  10. 2 lžíce krystalového cukru

Postup

  1. Ve střední misce smícháme tvaroh s moučkovým cukrem, vanilkou a citronovou kůrou
  2. Směs dáme do chladničky alespoň na 30 minut
  3. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  4. Listové těsto si na pomoučené pracovní ploše vyválíme do tvaru kruhu
  5. Plech na pečení si vyložíme pečícím papírem nebo ho postříkáme sprejem na pečení
  6. V malé misce vyšleháme dohromady rozpuštěné máslo a olivový olej
  7. Směsí potřeme plát těsta a rozkrájíme ho na 8 stejných trojúhelníků
  8. Na každý trojúhelník navrstvíme náplň z tvarohu
  9. Jednotlivé rohlíčky zarolujeme a znovu potřeme směsí z másla
  10. V malé misce rozšleháme vejce s mlékem
  11. A znovu každý srolovaný rohlíček potřeme vajíčkem
  12. Rohlíčky s tvarohem uvnitř ještě navrch posypeme krystalovým cukrem
  13. Pečeme je v předehřáté troubě 40 až 50 minut dozlatova
  14. Před podáváním je necháme na 10 minut vychladnout

Toužíte po dalších chutných, snadných, ale hlavně rychlých nápadech na sladké i slané pečení? S našimi recepty na šneky z listového těsta už v kuchyni nestrávíte více jak 30 minut! Nestojí to za vyzkoušení? Já myslím, že ano.

Křupavé rohlíčky bez kynutí s tvarohovou náplní a polité cukrovou polevou.
Zdroj: lemontreedwelling.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.