Likér z kdoule

Likér z kdoule

Mnozí toto ovoce zavrhují, protože je hodně tuhé. To je sice pravda, ale to neznamená, že si jej nemůžeme vychutnat v různých podobách. Faktem je, že má úžasnou vůni a hřejivou chuť, jen se do něj nemůžeme zakousnout jako třeba do šťavnatého jablka.

Ingredience:

  • 2 velké kdoule
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrst okvětních lístků růže
  • 1 tyčinka skořice
  • Vodka nebo brandy na doplnění lahve

Postup:

  • Omyjeme kdoule a odstraníme vnější chmýří měkkým hadříkem.
  • Všechny kdoule musí mít sytě žlutou barvu. Nesmí být zelené, protože takové jsou téměř bez chuti.
  • Kdoule nastrouháme do čtvrtlitrové sklenice. Navrch dáme cukr, okvětní lístky růží a tyčinku skořice.
  • Nádobu poté naplníme vodkou nebo brandy tak, aby hladina dosahovala cca 1 cm od hrdla.
  • Sklenici důkladně uzavřeme a co nejvíce protřepeme.
  • Umístíme ji na chladné tmavé místo, kde jí necháme 2–3 měsíce vyluhovat.
  • Nezapomeneme sklenici aspoň dvakrát až třikrát týdně protřepat.
Kdoulový likér s hřejivou chutí podzimního ovoce.
Zdroj: https://adamantkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.