Kdoule si moc dobře rozumí s různými druhy koření, což dokazuje i tento skvělý recept, ke kterému se určitě čas od času rádi vrátíte.
Ingredience:
- 3 oloupané kdoule (zbavené jádřinců a nakrájené na kousky)
- 300 ml vody
- 1 chemicky neošetřený citron
- 1 tyčinka skořice
- 1 badyán
- 3 lusky kardamomu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 – 2 polévková lžíce javorového sirupu
Postup:
- Do 200 ml vody vymačkáme citron a připravené kdoule ihned vložíme do citronové vody, aby nezhnědly.
- Poté kdoule scedíme, propláchneme a vložíme je do středně velké pánve s kořením, javorovým sirupem a 100 ml vody.
- Přivedeme k varu, poté přikryjeme a vaříme na mírném ohni 20–30 minut, dokud kdoule nezměknou.
- Vyjmeme celé koření a ještě teplé podáváme jen tak samotné, jako přílohu ke slanému jídlu nebo při snídani s kaší.