Kotrč si můžete připravit na mnoho způsobů, ovšem tento recept vás nadchne svou jednoduchostí a přesto vynikající chutí.
Ingredience:
- 1 čerstvý kotrč
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 2 lžičky nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička olivového oleje
- sůl podle chuti
- špetka mletého čerstvého pepře
Postup:
- Začneme důkladným vyčištěním houby. Odstraníme veškeré nečistoty a ponoříme jí do misky s vodou, propláchneme ještě pod tekoucí vodou.
- Poté rozlámeme na části, misku napustíme čistou vodu a kotrč znovu propereme, aby byl skutečně úplně čistý.
- Na střední teplotu rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek a necháme zhruba 1 minutu restovat.
- Přihodíme kotrč a za stálého míchání 2 minuty restujeme. Pak přisypeme petržel a snížíme teplotu.
- Necháme vařit, dokud se houby neorestují. Dochutíme solí a pepřem.
- Pak už jen stačí nakrájet chléb a směs na něj nandat.
Tip: Tuto směs můžeme přidat do těstovinových salátů, nebo s ní ochutit rýži.