Tato marocká pochoutka je rychlá, snadná a po čertech dobrá. Je vhodná nejen jako lehká večeře, ale klidně to může být lahodný základ snídaně. Omrkněte i recepty na zavářky do polévky.
Ingredience:
- 4 hrnky vody
- 3/4 hrnku hrubé krupice
- 1 a 1/4 lžičky soli (případně i více, záleží, jak moc solíme)
- 3 hrnky mléka
- 2 lžíce čerstvého nesoleného másla
- 1 lžička anýzových semínek nebo více podle chuti
Postup:
- V hrnci přivedeme k varu vodu a vmícháme krupici se solí.
- Za častého míchání vaříme na mírném ohni, dokud krupice nezměkne a směs nezhoustne.
- Zhruba po 10 až 15 minutách vmícháme mléko, máslo a anýzová semínka.
- Necháme vařit dalších 5 – 10 minut, aby polévka dosáhla požadované konzistence.