Zapečený květák

Zapečený květák
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Jakmile projde jakýkoliv pokrm tepelnou úpravou prostřednictvím pečící trouby, má zase úplně jinou chuť než ten, který se připravoval na plotně. Cokoliv zapečeného má luxusní chuť a rádi se k takovému receptu vracíme.

Ingredience:

  • 1 středně velký květák
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 nakrájené stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 2 lžičky nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy

Postup:

  • Vykrojíme košťál a květák rozebereme na drobné růžičky.
  • Vložíme do kuchyňského robota a mixujeme, dokud nebude květák drobný podobně jako kuskus nebo rýže. Nesmíme to ale přehnat, aby to nebylo kašovité.
  • Jakmile je květák rozmixovaný, předehřejeme si troubu na 220 stupňů.
  • Větší pekáč či zapékací formu postříkáme kuchyňským sprejem.
  • Ve velké míse smícháme květák, olivový olej, česnek, sůl a přendáme na připravený pekáč.
  • Rovnoměrně rozprostřeme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut, aby byla směs dozlatova.
  • Vyjmeme z trouby, posypte čerstvou petrželkou a pokapeme citronovou šťávou.
Pečená květáková rýže s česnekem a citronem.
Zdroj: https://www.skinnytaste.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.