Salát z květákové rýže v řeckém stylu

Salát z květákové rýže v řeckém stylu
Příprava: 20 minut Vaření: 2 minut Počet porcí: 3

Jestli fandíte zelenině na jakýkoliv způsob, pak po tomhle salátu olíznete všech deset. Příprava je naprosto jednoduchá, rychlá a chuť skvělá díky dokonalé kombinaci jednotlivých surovin.

Ingredience:

  • 1/2 středního květáku
  • 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 hrnku cherry rajčátek
  • 1/2 hrnku hroznového vína
  • 1 hrnek rukoly
  • 1/4 hrnku petržele
  • 3 zelené jarní cibulky
  • 1/4 hrnku vypeckovaných oliv nakrájených na plátky
  • 1/2 hrnku sýra Feta nalámaného na kousky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžíce červeného vinného octa
  • 1/2 lžičky sušeného oregana

Postup:

  • Z květáku odřízneme jednotlivé růžičky bez košťálu a vložíme do nádoby kuchyňského robota.
  • Pomocí pulzního tlačítka mixujeme několikrát za sebou, až bude květák vypadat jako rýže nebo kuskus.
  • Takto připravený květák přendáme do misky, která je vhodná k použití do mikrovlnné trouby.
  • Přidáme 1 lžící oleje, promícháme, zakryjeme poklopem a při vysoké teplotě hřejeme 2 a ½ minuty. Hotové přesypeme na tác a necháme vychladnout.
  • Rajčata nakrájíme na poloviny, případně na čtvrtky, pokud jsou větší.
  • Rukolu a petržel nasekáme nahrubo, zelenou cibulku na tenké plátky.
  • Smícháme vychladlou květákovou rýži, rajčata, hroznové víno, nakrájenou rukolu, petrželku a zelenou cibulku i olivy.
  • Zbývající olej, citronovou šťávu, ocet a oregano prošleháme, přidáme do mísy a nakonec přihodíme sýr feta.
  • Důkladně promícháme a podáváme. Tento salát se perfektně hodí i jako svačina tzv. do krabičky, například do práce, na školení nebo i do školy.
Květákový rýžový salát na řecký způsob.
Zdroj: https://www.carolinescooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.