Tento recept na báječné nudle Pad Thai Gai pochází přímo z Thajska. Obsahují restované nudle s kuřecím masem v pikantní omáčce spolu s posypkou z nasekaných ořechů a bazalky. Nudle se restují, dokud nemají tu klasickou lepkavou konzistenci. Zamilujete si sladko-kyselou rovnováhu chutí v lahodné omáčce.
Co budeme potřebovat
- 220 g rýžových nudlí
- 250 g kuřecích prsou nebo stehen (bez kostí, nakrájených na kostičky)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 100 g nastrouhané mrkve
- 100 g čínského nakrájeného zelí
- vejce
- 150 g čerstvých fazolových klíčků
- 75 g drcených nebo nahrubo nasekaných arašídů
- 2 jarní cibulky (nakrájené na tenké plátky)
- hrst lístků čerstvé bazalky
- měsíčky limetky (na ozdobu)
Na omáčku
- 150 ml kuřecího vývaru
- lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 3 lžičky třtinového cukru
- chilli prášek
Postup
- Rýžové nudle vaříme, dokud nebudou mít správnou konzistenci, tzv. nebudou al-dente na skus.
- Nudle scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.
- Smícháme všechny ingredience na omáčku dohromady v misce.
- Nakrájené kuřecí kousky pokapeme 2 lžícemi omáčky a promícháme.
- Rozpálíme si velkou pánev na středně vysokou teplotu.
- Zakápneme jí a přidáme česnek a za stálého míchání ho opékáme asi 1 minutu.
- Přidáme kuře a za stálého míchání opékáme další 2 minuty.
- Přidáme mrkev a zelí.
- Pokud bude směs moc suchá, nakapeme na pánev trochu omáčky.
- Ingredience v pánvi odsuneme do stran a doprostřed rozklepneme vejce.
- Rychle promícháme a smícháme s ostatními ingrediencemi.
- Přidáme nudle a ¼ omáčky a promícháme.
- Za stálého míchání smažíme přibližně 30 vteřin a přidáme další omáčku a takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme většinu omáčky.
- Přidáme fazolové klíčky a pokračujeme ve smažení další 2 až 3 minuty.
- Ochutnáme a přidáme zbývající omáčku, pokud chceme intenzivnější chuť.
- Smažené rýžové nudle podáváme s nasekanými arašídy, jarní cibulkou a čerstvou bazalkou.
- Nakonec vše ozdobíme měsíčky limetky, které těsně před konzumací vymačkáme na nudle.