Tyto restované krevety jsou servírovány na lůžku z klasických žvýkavých rýžových nudlí, do kterých jsme všichni tak šílení. Šťavnaté krevety v úžasné omáčce plné výrazných chutí, které si zamiluje opravdu každý. Nebojte se a nahraďte nudle smaženou rýží a vytvořte si vlastní recept na smaženou rýži s krevetami! Použijte k tomu například náš první recept v článku!
Co budeme potřebovat
- 250 g rýžových nudlí
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce vody
- 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 50 ml sójové omáčky
- 2 lžíce suchého sherry
- lžička cukru
- lžíce chilli (nebo česnekového koření)
- 2 lžíce arašídového oleje (nebo rostlinného/řepkového)
- lžíce jemně nasekaného česneku
- lžíce mletého zázvoru
- 1 kg vyloupaných a vykuchaných krevet
- 3 lžíce nakrájené pažitky
Postup
- V hrnci přivedeme k varu vodu.
- Rýžové nudle umístíme do velké mísy a zalijeme je vroucí vodou.
- Pomocí kleští nebo vidličky s nudlemi v míse pohybujeme a mícháme je, dokud nebudou pružné, ale ne měkké.
- Nudle scedíme a propláchneme studenou vodou.
- Mezitím si v misce smícháme kukuřičný škrob s vodou a s vývarem, sójovou omáčkou, sherry, cukrem a chilli.
- Ve velké pánvi si rozehřejeme olej a přidáme česnek, zázvor a krevety.
- Za stálého míchání opékáme 2 minuty, dokud nejsou krevety zvenčí růžové.
- Poté přidáme rýžové nudle a promícháme, aby se spojily.
- Do pánve vlijeme omáčku a za občasného míchání krevet a nudlí vaříme další 3 minuty.
- Omáčka se bude vařit, houstnout a obalovat krevety.
- Smažené nudle s krevetami podáváme horké s pažitkou navrchu.