Tmavé kuličky z kokosu

Tmavé kuličky z kokosu

Zveme všechny fanoušky čokolády a kokosu! Tyto kokosové kuličky hořké čokolády jsou lahodnou pochoutkou, kterou si můžete během chvilky připravit přímo doma, a to pouze z několika základních ingrediencí.

Postup

  1. 125 ml kokosového oleje
  2. 125 g tmavého kakaového prášku
  3. 60 ml javorového sirupu
  4. Lžička vanilkového extraktu
  5. Lžíce tmavého rumu
  6. 90 g neslazeného jemně nastrouhaného kokosu

Co budeme potřebovat

  1. Na mírnou teplotu si zahřejeme střední hrnec
  2. Přidáme kokosový olej a kakaový prášek
  3. Mícháme, dokud se nevytvoří hladká směs a všechen kokosový olej se nerozpustí
  4. Pot hrnec odstraníme z tepla
  5. Vmícháme javorový sirup a vanilkový extrakt a mícháme, dokud se nezapracují
  6. Přidáme strouhaný kokos a mícháme, dokud se vše dobře nespojí
  7. Směs zakryjeme a vložíme jí do chladničky asi na 20 minut, dokud nebude dostatečně pevná, aby se z ní snadno tvořily kuličky
  8. Může být zapotřebí delší doba chlazení
  9. Plech vyložíme pečicím papírem
  10. Z vychlazené kokosové směsi tvarujeme kuličky
  11. Umístíme je na připravený plech
  12. Lehce je zakryjeme a vložíme do mrazáku asi 30 na minut, dokud neztuhnou
  13. Ihned podáváme nebo skladujeme ve vzduchotěsné nádobě až týden
  14. Kuličky lze také zamrazit po dobu až 3 měsíců
Sladkost plná kokosu, tmavého rumu, hořkého kakaa.
Zdroj: cottercrunch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.