Tento sladký rýžový nákyp je vyrobený tradičním mexickým způsobem s plnotučným a kokosovým mlékem, společně s aromatickou skořicí tvoří perfektní chutnou kombinaci.
Co budeme potřebovat
- 500 ml vody
- ½ tyčinky skořice
- 750 g nevařené bílé rýže
- 500 ml plnotučného mléka
- 500 ml kokosového mléka
- 200 g bílého cukru
- 2 lžičky mleté skořice
Postup
- Smícháme vodu a tyčinku skořice v hrnci, který zapneme na vysokou teplotu
- Směs přivedeme k varu
- Vaříme asi 5 minut, dokud skořice nepustí barvu a neuvolní chuť
- Přidáme rýži, teplotu snížíme na minimum, hrnec přikryjeme a vaříme asi 20 minut
- Rýže je hotová, když změkne a vstřebá vodu
- K rýži postupně přidáváme plnotučné mléko, poté kokosové mléko
- Vmícháme cukr
- Vše vaříme odkryté asi 10 minut, dokud se cukr nerozpustí a směs nezhoustne
- Sladkou rýži se skořicí podáváme teplou i studenou
- Každou porci posypeme mletou skořicí a ozdobíme dle našeho přání