Rýže na sladko se skořicí

Rýže na sladko se skořicí

Tento sladký rýžový nákyp je vyrobený tradičním mexickým způsobem s plnotučným a kokosovým mlékem, společně s aromatickou skořicí tvoří perfektní chutnou kombinaci.

Co budeme potřebovat

  1. 500 ml vody
  2. ½ tyčinky skořice
  3. 750 g nevařené bílé rýže
  4. 500 ml plnotučného mléka
  5. 500 ml kokosového mléka
  6. 200 g bílého cukru
  7. 2 lžičky mleté skořice

Postup

  1. Smícháme vodu a tyčinku skořice v hrnci, který zapneme na vysokou teplotu
  2. Směs přivedeme k varu
  3. Vaříme asi 5 minut, dokud skořice nepustí barvu a neuvolní chuť
  4. Přidáme rýži, teplotu snížíme na minimum, hrnec přikryjeme a vaříme asi 20 minut
  5. Rýže je hotová, když změkne a vstřebá vodu
  6. K rýži postupně přidáváme plnotučné mléko, poté kokosové mléko
  7. Vmícháme cukr
  8. Vše vaříme odkryté asi 10 minut, dokud se cukr nerozpustí a směs nezhoustne
  9. Sladkou rýži se skořicí podáváme teplou i studenou
  10. Každou porci posypeme mletou skořicí a ozdobíme dle našeho přání
Nadýchaná a krémová rýže na mexický způsob se skořicí.
Zdroj: theforkedspoon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.