Sladká a krémová rýžová kaše se vyrábí ze základních ingrediencí, postup neobsahuje žádné záludnosti a vy si tak ve velmi krátkém čase můžete vychutnat zdravý, teplý a vydatný pokrm.
Co budeme potřebovat
- 150 g krátkozrnné rýže
- 1 l vody
- 200 ml kondenzovaného mléka
- Špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- 4 lžíce šlehačky
- 6 lžic malinového džemu
Postup
- Rýži důkladně omyjeme, scedíme a dáme do velkého hrnce s vodou
- Vodu v hrnci přivedeme k varu a za občasného míchání jí odkrytou vaříme přibližně 25 minut
- Vmícháme kondenzované mléko, muškátový oříšek a smetanu
- Směs přivedeme k mírnému varu
- Vaříme minimálně několik minut, dokud nebude mít rýžový nákyp požadovanou hustotu
- Sladkou rýži sundáme z plotny a podáváme s marmeládou