Rýžový nákyp z kondenzovaného mléka

Rýžový nákyp z kondenzovaného mléka

Sladká a krémová rýžová kaše se vyrábí ze základních ingrediencí, postup neobsahuje žádné záludnosti a vy si tak ve velmi krátkém čase můžete vychutnat zdravý, teplý a vydatný pokrm.

Co budeme potřebovat

  1. 150 g krátkozrnné rýže
  2. 1 l vody
  3. 200 ml kondenzovaného mléka
  4. Špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  5. 4 lžíce šlehačky
  6. 6 lžic malinového džemu

Postup

  1. Rýži důkladně omyjeme, scedíme a dáme do velkého hrnce s vodou
  2. Vodu v hrnci přivedeme k varu a za občasného míchání jí odkrytou vaříme přibližně 25 minut
  3. Vmícháme kondenzované mléko, muškátový oříšek a smetanu
  4. Směs přivedeme k mírnému varu
  5. Vaříme minimálně několik minut, dokud nebude mít rýžový nákyp požadovanou hustotu
  6. Sladkou rýži sundáme z plotny a podáváme s marmeládou
Nejlepší rýže na sladko z kondenzovaného mléka s marmeládou a rozinkami.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.