Tato rýžová kaše se švestkami vám nedá šanci přestat, dokud nezbyde jen prázdná miska a úžasná chuť krémového rýžového pokušení a sladkost pečených švestek na jazyku! Tato dobrota se nedá popsat slovy, to musíte ochutnat.
Co budeme potřebovat
- 300 g švestek
- 500 ml rýžového mléka
- 120 g krátkozrnné rýže
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 80 ml švestkové šťávy
- 80 ml portského vína
- 80 g cukru
- Tyčinka skořice
- Skořice (na ozdobu)
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů
- Švestky rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na měsíčky
- Vložíme je do zapékací mísy
- Švestkovou šťávu smícháme s portským vínem a cukrem
- Přidáme tyčinku skořice
- Směs nalijeme rovnoměrně na švestky v zapékací misce
- Švestky v omáčce promícháme, aby se obalily, a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů přibližně 30 minut
- Rýžové mléko přivedeme k varu
- Přidáme rýži a vanilkový extrakt
- Vaříme za občasného míchání po dobu 30 minut
- Rýžový nákyp podáváme s upečenými švestkami a se špetkou skořice
Pokud chcete své ráno začínat opravdu zdravě tak se inspirujte dalšími recepty tentokrát z ovesných vloček. Upečte si tyto ovesné lívance nebo si uvařte jednu z těchto ovesných kaší!