Rýžový pudink se švestkami

Rýžový pudink se švestkami

Tato rýžová kaše se švestkami vám nedá šanci přestat, dokud nezbyde jen prázdná miska a úžasná chuť krémového rýžového pokušení a sladkost pečených švestek na jazyku! Tato dobrota se nedá popsat slovy, to musíte ochutnat.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g švestek
  2. 500 ml rýžového mléka
  3. 120 g krátkozrnné rýže
  4. ½ lžičky vanilkového extraktu
  5. 80 ml švestkové šťávy
  6. 80 ml portského vína
  7. 80 g cukru
  8. Tyčinka skořice
  9. Skořice (na ozdobu)

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů
  2. Švestky rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na měsíčky
  3. Vložíme je do zapékací mísy
  4. Švestkovou šťávu smícháme s portským vínem a cukrem
  5. Přidáme tyčinku skořice
  6. Směs nalijeme rovnoměrně na švestky v zapékací misce
  7. Švestky v omáčce promícháme, aby se obalily, a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů přibližně 30 minut
  8. Rýžové mléko přivedeme k varu
  9. Přidáme rýži a vanilkový extrakt
  10. Vaříme za občasného míchání po dobu 30 minut
  11. Rýžový nákyp podáváme s upečenými švestkami a se špetkou skořice

Pokud chcete své ráno začínat opravdu zdravě tak se inspirujte dalšími recepty tentokrát z ovesných vloček. Upečte si tyto ovesné lívance nebo si uvařte jednu z těchto ovesných kaší!

Nejlepší sladká rýže s pečenými švestkami na víně.
Zdroj: eatyourbooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.