Dopřejte si tyto chutné sladké kuličky vyrobené ze smetanové rýže, zeleného čaje matcha a vanilky, vše potažené dekadentní rozpuštěnou bílou čokoládou. Pro dokonalou texturu kuliček použijte krátkozrnnou rýži na sushi, která se spojí v krémovou pohádku, když jí uvaříte v kondenzovaném mléce.
Co budeme potřebovat
- 250 g krátkozrnné rýže na sushi
- 125 ml slazeného kondenzovaného mléka
- ½ lžičky soli
- Lžička prášku ze zeleného čaje matcha
- Lžička vanilkového extraktu
- 340 g bílé čokolády (rozpuštěné)
Postup
- V hrnci smícháme sushi rýži, vodu, slazené kondenzované mléko a sůl
- Směs přivedeme k varu
- Poté ihned snížíme teplo na minimum
- Hrnec přikryjeme a vaříme 25 až 30 minut, dokud rýže nezměkne a nevstřebá se většina tekutiny
- Teplotu vypneme a hrnec s rýží necháme 10 minut stát přikrytý
- Do rýže vmícháme prášek ze zeleného čaje matcha a vanilku
- Opět hrnec necháme stát při pokojové teplotě zakrytý asi 1 hodinu, do vychladnutí a zhoustnutí
- Pomocí lžic rýži tvarujeme do kuliček
- Ty položíme na plech vyložený pečícím papírem
- Do misky dáme rozpuštěnou bílou čokoládu
- Pomocí 2 vidliček namáčíme kuličky v rozpuštěné bílé čokoládě
- Kuličky přeneseme na čistý plech vyložený pečicím papírem
- Plech dáme do lednice asi na 15 minut, dokud čokoláda neztuhne
Na zdobení
Chcete-li přidat elegantní nádech, pokapejte vršek kuliček více druhy čokolád.
K pokapání použijte plastový sáček s odstřiženým okrajem, abyste mohli snadněji dekorovat.
Tajemství, jak dát těmto sladkým kuličkám dokonalou texturu je jedině sushi rýže!
Použití krátkozrnné sushi rýže, která byla uvařena ve směsi vody a slazeného kondenzovaného mléka, dává této dobrotě z rýže krémovější nádech.