Buďte odvážní a vyzkoušejte to ještě dnes! Ale varujeme vás, tento podzimem inspirovaný dezert si prostě zamilujete. S lehkým dotekem vanilkového extraktu, šálkem silné kávy a tunami dýňového koření, se z tohoto receptu na rýžový nákyp stává perfektní snídaně inspirovaná chladnými podzimními rány.
Co budeme potřebovat
- 250 g nevařené bílé rýže
- 500 ml vody
- 250 ml silné kávy
- Lžíce koření na dýňový koláč (nebo perníkové koření)
- 250 ml dýňového pyré
- 250 ml mléka
- 200 g krystalového cukru
- lžíce vanilkového extraktu
- Šlehačka
Postup
- Pro začátek smícháme nevařenou bílou rýži, vodu, kávu a koření na dýňový koláč ve středním kastrolu
- Vše přivedeme k varu
- Snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 20 minut
- Poté vmícháme dýňové pyré, mléko a cukr a pokračujeme ve vaření na středně mírné teplotě po dobu 10 minut
- Kaši občas promícháme
- Hrnec sundáme z plotny a sladkou kaši podáváme teplou a přelitou šlehačkou