Rýžová kaše s dýní

Rýžová kaše s dýní

Buďte odvážní a vyzkoušejte to ještě dnes! Ale varujeme vás, tento podzimem inspirovaný dezert si prostě zamilujete. S lehkým dotekem vanilkového extraktu, šálkem silné kávy a tunami dýňového koření, se z tohoto receptu na rýžový nákyp stává perfektní snídaně inspirovaná chladnými podzimními rány.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g nevařené bílé rýže
  2. 500 ml vody
  3. 250 ml silné kávy
  4. Lžíce koření na dýňový koláč (nebo perníkové koření)
  5. 250 ml dýňového pyré
  6. 250 ml mléka
  7. 200 g krystalového cukru
  8. lžíce vanilkového extraktu
  9. Šlehačka

Postup

  1. Pro začátek smícháme nevařenou bílou rýži, vodu, kávu a koření na dýňový koláč ve středním kastrolu
  2. Vše přivedeme k varu
  3. Snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 20 minut
  4. Poté vmícháme dýňové pyré, mléko a cukr a pokračujeme ve vaření na středně mírné teplotě po dobu 10 minut
  5. Kaši občas promícháme
  6. Hrnec sundáme z plotny a sladkou kaši podáváme teplou a přelitou šlehačkou
Dokonalá pumpkin spiced kaše se šlehačku, brusinkami a ořechy.
Zdroj: darngoodveggies.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.