Medová omáčka s kuřecím masem

Medová omáčka s kuřecím masem

Tento recept na kuře s medovým česnekem je tak snadný, že ho budete vařit pořád a pořád dokola. Přijdete do receptu také nakrájenou brokolici, květák, papriku, mrkev nebo hrášek a uvidíte jaké nové chutě objevíte!

Co budeme potřebovat

  1. 500 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže
  2. Sůl
  3. Černý pepř
  4. Česnekový prášek
  5. 30 g hladké mouky
  6. 2 lžíce olivového oleje
  7. 3 lžičky prolisovaného česneku
  8. 2 lžíce nakrájené jarní cibule
  9. Lžíce pražených sezamových semínek
  10. 350 g uvařené basmati rýže

Na omáčku

  1. 65 ml medu
  2. 30 ml sójové omáčky
  3. 2 lžíce olivového oleje
  4. Lžíce rybí omáčky

Postup

  1. Na omáčku si v malé misce prošleháme med, sójovou omáčku, olivový olej a rybí omáčku
  2. Odložíme na později
  3. Na kuře si nakrájíme kuřecí prsa na kostičky
  4. Posypeme solí, černým pepřem a česnekovým práškem
  5. Kuřecí kousky vložíme do plastového sáčku
  6. Přidáme mouku, uzavřeme horní část sáčku a kuře v sáčku protřepeme, aby se rovnoměrně obalilo moukou
  7. Zahřejeme si olivový olej na středně vysokou teplotu
  8. Přidáme kuře obalené moukou
  9. Smažíme asi tři minuty, otočíme a smažíme další tři minuty
  10. Přidáme prolisovaný česnek, promícháme a vaříme dvě minuty
  11. Snížíme teplotu na střední a přidáme medově česnekovou omáčku
  12. Mícháme a vaříme 3-4 minuty
  13. Omáčku s kuřecími okusky podáváme přelitou přes uvařenou rýži
Medové smažené kuře se sezamem a jarní cibulkou s vařenou rýží.
Zdroj: togetherasfamily.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.