Tento recept na kuře s medovým česnekem je tak snadný, že ho budete vařit pořád a pořád dokola. Přijdete do receptu také nakrájenou brokolici, květák, papriku, mrkev nebo hrášek a uvidíte jaké nové chutě objevíte!
Co budeme potřebovat
- 500 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže
- Sůl
- Černý pepř
- Česnekový prášek
- 30 g hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžičky prolisovaného česneku
- 2 lžíce nakrájené jarní cibule
- Lžíce pražených sezamových semínek
- 350 g uvařené basmati rýže
Na omáčku
- 65 ml medu
- 30 ml sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- Lžíce rybí omáčky
Postup
- Na omáčku si v malé misce prošleháme med, sójovou omáčku, olivový olej a rybí omáčku
- Odložíme na později
- Na kuře si nakrájíme kuřecí prsa na kostičky
- Posypeme solí, černým pepřem a česnekovým práškem
- Kuřecí kousky vložíme do plastového sáčku
- Přidáme mouku, uzavřeme horní část sáčku a kuře v sáčku protřepeme, aby se rovnoměrně obalilo moukou
- Zahřejeme si olivový olej na středně vysokou teplotu
- Přidáme kuře obalené moukou
- Smažíme asi tři minuty, otočíme a smažíme další tři minuty
- Přidáme prolisovaný česnek, promícháme a vaříme dvě minuty
- Snížíme teplotu na střední a přidáme medově česnekovou omáčku
- Mícháme a vaříme 3-4 minuty
- Omáčku s kuřecími okusky podáváme přelitou přes uvařenou rýži