Toto jídlo je stejně jako Itálie, barevné a plné skvělých kombinací, které jdou neodmyslitelně ruku v ruce. Proto se pusťte i vy do této omáčky ve stylu Itálie.
Co budeme potřebovat
- 250 g nakrájených čerstvých hub
- 80 g nakrájené cibule
- Lžíce másla
- Stroužek česneku, nasekaný
- Plechovka (400 g) rajčat nakrájených na kostičky (neodkapaných)
- 250 g vařeného vepřového masa nakrájeného na kostky
- 125 g nasekané zelené papriky
- 125 g nakrájené sladké červené papriky
- Lžička italského koření
- ½ lžičky soli
- Špetka cukru
- 150 g šálku nevařené rýže
Postup
- Ve velkém hrnci orestujeme na másle do měkka houby a cibuli
- Přidáme česnek a vaříme minutu
- Vmícháme rajčata, vepřové maso, papriku, italské koření, sůl a cukr
- Celou směs přivedeme k varu
- Vmícháme rýži
- Hrnec zakryjeme, stáhneme teplotu na střední a necháme vařit, dokud nebude rýže hotová
- Občas promícháme
- Když je rýže uvařená, hrnec odstraníme z plotny a necháme ho 5 minut odstát
- Před podáváním italskou omáčku s rýží promícháme