Kachní kaldoun s vaječnými nudlemi

Kachní kaldoun s vaječnými nudlemi

Tento recept na krémovou polévku z kachního masa je jedním z receptů mé maminky, který mě nikdy neomrzí. Je to opravdu jeden z nejlepších receptů na polévku, který kdy ochutnáte. Je skvělá do jakéhokoliv nezmaru, když vás přepadne chřipka nebo se potřebujete zahřát.

Co budeme potřebovat

  1. 760 g pórku (nakrájeného na tenké plátky)
  2. 660 g celeru (oloupaného a nakrájeného na kostky)
  3. 3 lžíce másla
  4. 1,25 l kuřecího vývaru
  5. 60 ml 15% nebo 35% smetany
  6. Petrželka (nasekaná)
  7. Upečené kachní stehno (vykostěné a naporcované)
  8. 75 g ostrého sýra čedar (nakrájeného na plátky)

Na vaječné nudle

  1. 200 g hladké pšeničné mouky
  2. 2 vejce
  3. Sůl

Postup

  1. Ve velkém hrnci na másle osmahneme do měkka pórek a celer
  2. Přidáme vývar a směs přivedeme k varu
  3. V zakrytém hrnci dusíme 20 minut, dokud zelenina nezměkne
  4. V mixéru nebo tyčovým mixérem polévku rozmixujeme dohladka
  5. Následně ji přecedíme přes síto
  6. Dochutíme solí a pepřem
  7. Podle potřeby přidáme smetanu
  8. Kaldoun udržujeme v teple, dokud nebudeme připraveni k podávání
  9. Polévku před podáváním posypeme podle potřeby petrželkou
  10. Na vaječné nudle si na pracovní desku vysypeme mouky, v níž vytvoříme důlek
  11. Do něj vyklepneme vejce, přidáme sůl a postupně od středu zapracováváme mouku
  12. Jakmile vytvoříme těsto, začneme jej hníst a zapracovávat
  13. Podle potřeby si můžeme upravit konzistenci těsta lžící ledové vody nebo moukou navíc
  14. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho odpočinout v lednici na 30 minut
  15. Odpočaté těsto rozválíme na tenký plát, zaprášíme moukou a chvíli ho necháme oschnout
  16. Poté plát nakrájíme na proužky a ty potom na nudle
  17. Hotové nudle přidáváme do polévky v rámci kroku 7 a necháme provařit
Úžasná polévka plná masa a zeleniny se smetanou a vývarem s nudlemi.
Zdroj: browniebites.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.