Kombinace ačokči, zelených fazolek, rajčat a koření chutná vždy skvěle. Vyzkoušejte ji prostřednictvím tohoto receptu! Pokud chcete, můžete směs samozřejmě obohatit i o další zeleninu, například brokolici, papriku i mrkev.
Ingredience:
- 100 g zelených fazolek
- 2-3 kusy ačokči
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- chilli paprička
- koriandr
- kurkuma
- olej
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Veškerou zeleninu omyjte, očistěte a podélně nakrájejte na proužky.
- Na pánvi rozehřejte dvě polévkové lžíce oleje, přidejte česnek a cibuli nakrájenou na plátky a v případě, že máte rádi pikantní pokrmy též několik plátků chilli papričky.
- Když cibule změkne, přidejte kurkumu a koriandr, minutu povařte a pak přidejte rajčata.
- Když rajčata trochu změknou, přidejte i další zeleninu.
- Osolte a duste 5-8 minut bez pokličky.
- Nakonec přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.
Tuto lahodnou zeleninovou směs můžete použít jako základ pro mnoho chutných pokrmů, například do leča či pod maso.
Recepty z ačokči nejsou jediným způsobem, jak do jídelníčku zařadit quinou. Připravte si i další pochoutky z quinoy. Využijete ji nejen do salátů, ale překvapivě také při pečení dezertů.