Zavařujete rádi? Zkuste místo klasických nakladaček zavařit několik skleniček ačokči. Pro nakládání jsou vhodnější menší plody.
Ingredience:
- 500 g ačokči
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 750 ml vody
- 250 ml jablečného octa
- 25 g cukru
- bobkový list
- hřebíček
- nové koření
- sůl
Postup:
- Ačokču očistěte, vyjměte semínka a nakrájejte na proužky.
- Cibuli a česnek rovněž oloupejte a nakrájejte na kolečka či proužky.
- V hrnci smíchejte vodu, ocet, cukru a koření.
- Směs přiveďte k varu.
- Nakrájenou ačokču, cibuli a česnek naskládejte do čistých sklenic.
- Přelijte horkým sladkokyselým nálevem.
- Sklenice uzavřete a vložte je do hrnce s vodou tak, aby voda v hrnci sahala do poloviny sklenic.
- Přiklopte pokličkou a vařte přibližně 20 minut.
Takto zavařenou ačokču skladujte pokud možno v chladu a temnu, stejně jako zavařené okurky.
Recepty z ačokči nejsou jedinou možností, jak například dětem připravit zajímavou večeři ve tvaru lodiček. Podobně se dají naplnit také zapékané cukety.