Kromě kuřecího prsa lze k naplnění lidiček použít také mleté maso. Specifickou chuť této variantě dodá salsová omáčka, která se v jihoamerické kuchyni používá velmi často.
Ingredience:
- 6 kusů ačokči
- 6 plátků slaniny
- 1 kuřecí prso
- 2/3 šálku salsy
- 1/4 šálku čerstvého koriandru, nasekaného
- 1 šálek mozzarelly
- 1/2 šálku vařené bílé nebo hnědé rýže
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 1/2 čajové lžičky papriky
- sůl dle chuti
Postup:
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Ačokču omyjte, rozřízněte a vyjměte z ní semínka.
- Následně ačokču vložte do vroucí vody a vařte 5 minut, dokud nezměke.
- Mezitím na pánvi orestujte slaninu.
- Vyjměte ji na talíř, slaninový tuk na pánvi ponechejte.
- Kuřecí prsa rozřízněte napůl a vložte je na pánev.
- Posypte horní část prsíček polovinou pepře a polovinou papriky.
- Přiklopte pokličkou a vařte 5 minut.
- Prsa otočte a posypte je zbytkem koření.
- Vařte dalších 5 minut.
- Zkontrolujte, zda jsou kuřecí prsa hotová, pokud ne, ještě je chvíli na pánvi ponechte.
- Nakrájejte slaninu a kuře na malé kousky.
- Smíchejte kuře, slaninu, salsu, koriandr, sýr a rýži.
- Naplňte směsí každou ačokču.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně po dobu 15 minut.
Ačokča v podobě lodiček skvěle chutná nejen s rýží, ale také s opečenými brambory či čerstvým pečivem.