Letní salát s ačokčou

Letní salát s ačokčou

Skvělá varianta salátu, která vás osvěží i zasytí. Vyzkoušejte ji jako letní oběd.

Ingredience:

  • 1 salátová okurka
  • 1 ačokča
  • 1 avokádo
  • 400 g listového špenátu
  • 2 PL sterilované kukuřice
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 PL citronové šťávy
  • 4 vejce 
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Uvařte vejce natvrdo.
  2. V mezidobě omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky či proužky veškerou zeleninu.
  3. Nakrájenou zeleninu společně s kukuřicí a listy špenátu vložte do mísy.
  4. Zeleninu v míse lehce osolte, opepřete a promíchejte. Odložte stranou.
  5. Uvařená vejce zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  6. Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a touto zálivkou přelijte salát.
  7. Nechte 20 minut odležet.
  8. Ozdobte nakrájenými vejci a podávejte.

Salát z ačokči chutná skvěle především s celozrnným pečivem.

Miska se salátem připraveným z paprikové okurky a dalších druhů zeleniny.
zdroj: elcomecio.pe

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.