Skvělá varianta salátu, která vás osvěží i zasytí. Vyzkoušejte ji jako letní oběd.
Ingredience:
- 1 salátová okurka
- 1 ačokča
- 1 avokádo
- 400 g listového špenátu
- 2 PL sterilované kukuřice
- 1 PL olivového oleje
- 1 PL citronové šťávy
- 4 vejce
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Uvařte vejce natvrdo.
- V mezidobě omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky či proužky veškerou zeleninu.
- Nakrájenou zeleninu společně s kukuřicí a listy špenátu vložte do mísy.
- Zeleninu v míse lehce osolte, opepřete a promíchejte. Odložte stranou.
- Uvařená vejce zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a touto zálivkou přelijte salát.
- Nechte 20 minut odležet.
- Ozdobte nakrájenými vejci a podávejte.
Salát z ačokči chutná skvěle především s celozrnným pečivem.