Pokud klasickou cibuli v pomazánce nahradíte šalotkou nebo jarní cibulkou, pomazánka získá lahodnější chuť. Vyzkoušejte ji prostřednictvím tohoto receptu.
Ingredience:
- 350 g brynzy
- 150 g másla
- 100 g zakysané smetany
- 3-4 jarní cibulky
- špetka sladké červené papriky
- sůl
- pepř
- pažitka
- petrželka
- kopr
Postup:
- V misce nejprve vyšlehejte dohladka změklé máslo.
- Postupně do něj vmíchejte brynzu.
- Oloupejte a nadrobno nakrájejte jarní cibulku.
- Přidejte do směsi cibulku společně se špetkou sladké papriky, soli a pepře.
- Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu, která pomazánku učiní lépe roztíratelnou. Ozdobte pažitkou, petrželkou nebo koprem.
- Dejte na 20-30 minut vychladit do ledničky.
Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu nebo se slanými tyčinkami.