Toto je skutečně nejjednodušší recept na plněnou mexickou tortillu, kterou si můžete doma uvařit! Tuto pochoutku si můžete i lehce zamrazit a schovat si jí tak na dny kdy vás přepadne chuť na tradiční domácí mexickou kuchyni.
Co budeme potřebovat
- 500 g libového mletého hovězího masa
- balíček mexické kořenící směsi
- olej
- 300 g černých fazolí (scezených a propláchnutých)
- 200 g kukuřice
- 300 g vařené rýže
- 6 velkých tortill
- 300 g strouhaného čedaru
Přílohy
- najemno nakrájená červená cibule
- salát
- nakrájená rajčata
- salsa
- zakysaná smetana
- čerstvý koriandr
- avokádo
- guacamole
Postup
- Troubu předehřejme na 180 stupňů.
- Pekáč vymažeme olejem nebo ho vystříkáme olejem ve spreji a odložíme ho stranou.
- Hovězí maso smícháme s mexickou kořenící směsí.
- Na rozpálené pánvi ho poté osmažíme a dáme stranou vychladnout.
- Pro přípravu 1 burrita rozložíme 50 g fazolí doprostřed tortilly, navrch dáme 50 g rýže, hovězí maso, 2 lžíce kukuřice a 50 g nastrouhaného sýra.
- Protilehlé strany tortilly přeložíme a poté balíme ve stylu burrita.
- Zabalené burrito umístíme „švem“ dolů do připraveného vymazaného pekáče.
- Tento postup opakujeme, dokud není pekáč zcela zaplněn.
- Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme 25 minut.
- Poté pekáč z trouby vyndáme a plněné tortilly necháme lehce vychladnout.
- Poté servírujeme na talíři s domácím guacamole a s přílohou dle vlastních preferencí.
Jestli si nevíte rady se zabalením burrita podívejte se nakonec tohoto článku a nechte si poradit v instruktážním videu.