Když se konec srpna přehoupne do září, začnou do našeho CSA boxu přicházet papriky. Objevuje se krásný sortiment běžných i obskurních papriček a jedním z nejlepších způsobů, jak je uchovat, je hodit je do fermentační nádoby a nechat pracovat dobré bakterie. Tento recept na fermentované pepperoncini je skvělý způsob, jak začít.
Co budeme potřebovat
- 300 ml vody
- 2 lžíce soli
- 450 g beraních rohů
- 4 stroužky česneku
- Bobkový list
Postup
- Ve velkém hrnci si přivedeme k varu vodu
- Přidáme sůl a mícháme, dokud se nerozpustí
- Poté sporák vypneme a vodu se solí necháme zchladnout
- Do jednotlivých sklenic natěsno naskládáme papričky
- Mezi jednotlivé kusy přidáme celý česnek a bobkový list
- Beraní rohy zalijeme vychladlý nálevem
- Sklenice uzavřeme a necháme je 10 dní fermentovat
- Po 10 dnech papriky ochutnáme
- Fermentujeme tak dlouho, dokud nezískají vaší preferovanou chuť
- Papriky umístíme do lednice nebo na chladné místo
Pokud dáváte přednost kyselejší chuti, pokračujte ve fermentaci paprik, dokud nezískáte chuť, kterou máte rádi, testujte každých 5 až 7 dní ve svém volném čase. Pokud je recept na nakládané beraní provedený správně, tak v solném nálevu vydrží asi 1 rok.