Záhorácké závitky z vepřového masa

Záhorácké závitky z vepřového masa

Vepřové maso naplněné k prasknutí kyselým zelím a lahodnou tučnou slaninou. Vychutnejte si ho společně s omáčkou, kterou připravíte zároveň s tímto pokrmem a šťouchaným bramborem.

Co budeme potřebovat

Na závitky

  1. 1 kg vepřové kýty
  2. 500 g kysaného zelí
  3. 200 g uzeného bůčku (nakrájený na kostičky)
  4. 150 g sádla
  5. 300 ml vývaru
  6. 50 g hladké mouky
  7. Sůl
  8. Pepř
  9. Cibule (nakrájená nadrobno)

Na brambory

  1. 1 kg brambor
  2. 2 lžíce másla (nebo sádla)
  3. 1 svazek jarní cibulky
  4. Hrst petrželky (nasekané)

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů
  2. Maso nakrájíme na plátky
  3. Poté ho lehce naklepeme, osolíme a opepříme
  4. ⅔ zelí smícháme s nakrájeným bůčkem
  5. Zelnou směs rozdělíme do středu každého plátku
  6. Ten pak zabalíme, jako kdybychom balili španělské ptáčky
  7. A každý balíček ovážeme provázkem
  8. Závitky naskládáme do pekáče
  9. Lehce je podlijeme vodou a vložíme do trouby
  10. V troubě je pečeme přibližně 40 minut, dokud nejsou dostatečně měkké
  11. Mezitím si na 100 g sádla do zlatova opečeme cibulku
  12. Poté přidáme vývar (viz TIP)
  13. Přidáme zbytek zelí a pokračujeme ve vaření asi 5 minut
  14. Na zbylých 50 g sádla zpěníme mouku a mícháme jí, dokud nám nezrůžoví
  15. Moukou zahustíme omáčku, kterou vaříme další minutu
  16. Do hrnce se zelím přidáme hotové závitky a necháme je zde vařit dalších 5 minut, aby se chutě propojily
  17. Vedle v hrnci si ve vroucí osolené vodě uvaříme brambory
  18. Ty posléze společně s máslem rozšťoucháme a smícháme s jarní cibulkou a nasekanou petrželkou

Buď použijeme 300 ml vývaru, anebo 150 ml vývaru společně se 150 ml šťávy, která se nám vypekla ze závitků.

Závitek z vepřového masa plněný kyselým zelím na omáčce z hub.
Zdroj:noshingwiththenolands.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.