Záhorácký závitek ve slanině

Záhorácký závitek ve slanině

Lahodná a šťavnatá krkovice zabalená do ještě šťavnatější slaniny dovedete tento recept k naprosté dokonalosti.

Co budeme potřebovat

Na nádivku

  1. 300 g suchého žitného chleba (nakrájený na kostky)
  2. 150 g kyselého zelí
  3. 50 g cibule
  4. 50 g celeru
  5. 100 g tvrdého sýra (nakrájeného)
  6. Hrst petrželky
  7. ½ lžičky kmínu
  8. ½ lžičky mleté ​​šalvěje
  9. Lžička soli
  10. ½ lžičky pepře
  11. 50 ml kuřecího vývaru

Na závitek

  1. 2 kg vepřové krkovice
  2. Sůl
  3. Pepř
  4. 750 g slaniny (nakrájené)

Postup

  1. Na nádivku všechny ingredience smícháme v jedné velké míse, dokud se dobře nespojí a dáme jí stranou
  2. Vepřovou krkovici opláchneme a osušíme
  3. Lehce jí naklepeme, aby se vytvořily slabší plátky
  4. Maso z obou stran osolíme a pepříme
  5. Na pracovní plochu si dáme několik vrstev potravinářské folie
  6. Rozprostřeme slaninu
  7. Na slaninu do středu položíme krkovici
  8. Na krkovici navrstvíme nádivku a zabalíme jako roládu
  9. Závitek převážeme provázkem
  10. Troubu si zapneme na 160 stupňů
  11. Závitek vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby
  12. Tam ho pečeme 60-90 minut
  13. Vyndáme ho z trouby, necháme ho 10 minut odpočinout a můžeme servírovat

Tento recept na záhorácké závitky je možné připravit i v domácí udírně. Udírnu si zahřejeme na 160 stupňů. Závitek vložíme přímo na rošt, přikryjeme ho a necháme ho 2 hodiny udit. Po 2 hodinách zkontrolujeme teplotu a pokračujeme v uzení další hodinu.

Roláda z vepřového masa obalená v křupavé slanině a plněná zelím.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.