Záhorácký závitek z mletého masa je něco co musíte vyzkoušet. Maso se rozplývá na jazyku a náplň v něm je skvěle dochucená, takže není možné, aby talíře po obědě nezůstaly prázdné.
Co budeme potřebovat
- 500 g mletého vepřového
- 50 g strouhanky
- Vejce
- Lžička soli
- Špetka pepře
- ½ lžičky worcesterské omáčky
- 500 g kysaného zelí
- ½ cibule
- 6 plátků slaniny
Postup
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů
- V míse si smícháme vepřové maso, strouhanku, vejce, sůl, pepř a worcesterskou omáčku
- Vše spolu důkladně promícháme, aby se ingredience rovnoměrně propojily
- Masovou směs si na pečícím papíru rozložíme do tvaru obdélníku
- V misce si smícháme kysané zelí a nadrobno nakrájenou cibuli
- Tuto směs pak rovnoměrně rozprostřeme na masovou placku
- Maso srolujeme
- „Švem“ dolu umístíme závitek do pekáče
- Navrch umístíme slaninu
- Vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut na 160 stupňů
- Když je záhorácký závitek hotový, tak ho necháme 5 minut odpočinout a pak podáváme