Špagety s omáčkou z drcených rajčat

Špagety s omáčkou z drcených rajčat
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Není asi jiné jídlo, které byste si vybavili jako první když se řekne „typický italský pokrm“. Je to prostě plná miska těstovin s rajčatovou omáčkou , prostě nejznámější recept na špagety al pomodoro. Vyrábí se jen z několika jednoduchých přísad a chutná stejně lahodně jako se vaří.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g špaget
  2. 350 g plechovky celých červených rajčat (neloupaná v rajčatové šťávě)
  3. 25 ml extra panenského olivového oleje
  4. 2 lžičky soli
  5. 4 snítky bazalky

Postup

  1. Celá rajčata rozdrtíme šťouchadlem na brambory.
  2. Vhodíme je do hrnce a přidáme rajčatovou šťávu, olivový olej a dochutíme solí.
  3. Rajčatovou omáčku začneme vařit na střední teplotu.
  4. Ve velkém hrnci začneme vařit osolenou vodu.
  5. Když voda vaří přidáme špagety.
  6. Špagety vaříme podle návodu, dokud nebudou dobré na skus.
  7. Pomocí děravé naběračky těstoviny vyndáme a přendáme je do hrnce s pomodoro omáčkou.
  8. Do omáčky přidáme ½ hrnečku vody z těstovin a vše spolu promícháme, aby se ingredience propojily.
  9. Takto vaříme asi 1 minutu.
  10. Poté hotové těstoviny rozdělíme do 4 nahřátých misek.
  11. Zakápneme je olivovým olejem a přidáme lístek čerstvé bazalky.
  12. Ihned pokrm podáváme.
Výborné špagety s omáčkou s drcenými rajčaty a parmazánem.
Zdroj: cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.