Tento asijský kuřecí vývar s nudlemi je jemný a přitom krásně pikantní. Doporučujeme udělat si dvojitou dávku, protože si ji zamilujeme na první lžičku.
Co budeme potřebovat
- 4 kuřecí prsa
- 60 ml saké (nebo vodky)
- 5 cm zázvoru (nakrájený na tyčinky)
- 3 jarní cibulky (nadrobno nakrájené)
- 150 ml sójové omáčky
- 4 lžičky sezamového oleje
- 600 g tlustých nudlí (udon)
- 2 velké chilli papričky
- Vejce
- 2 lžíce pažených sezamových semínek
Postup
- Kuřecí prsa očistíme a pokrájíme na plátky
- Kuře vložíme do saké a chvíli ho v něm marinujeme
- Zázvor smícháme s bílou částí nakrájené jarní cibulky, sójovou omáčkou, olejem a česnekem
- Do velkého hrnce nalijeme 2 listry vody a přivedeme jí k varu
- Do vody vlijeme zázvorovou směs a snížíme teplotu na nízký stupeň
- Takto směs vaříme asi 50 minut
- Do vývaru postupně přidáváme kuře společně se saké, nudle a chilli
- Vývar znovu přivedeme k varu
- Jakmile se polévka začne vařit, teplo vypneme
- Vejce si rozšleháme a za neustálého míchání ho pomalu vléváme do horké polévky
- Přidáme zbylou zelenou část jarní cibulky a zamícháme
- Polévku necháme 2 minuty odpočívat
- Když polévku podáváme, posypeme jí opraženými sezamovými semínky