Kokosové slepované sendviče

Kokosové slepované sendviče

Jistě mi dáte za pravdu, že cukroví, které je k sobě slepené krémem či dobrou marmeládou chutná ještě lépe než to klasické, co je například jen obalené v cukru. Tento recept je možná trochu pracnější, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Ingredience:

  • 1/2 kostky čerstvého nesoleného másla
  • 1 a 1/4 hrnku neslazeného strouhaného kokosu
  • 1 plechovka neslazeného kokosového mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce jedlé sody
  • 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 2 velká vejce
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička soli
  • 1 a 1/2 hrnku kokosového cukru + 1/3 hrnku na obalování
  • 1/2 hrnku moučkového cukru na obalení

Na ganache (ganáž):

  • 200 g kvalitní bílé čokolády
  • 2 lžičky tmavého rumu (může se použít i žitná whisky)
  • 3/4 lžičky mořské soli
  • 5 lžic kokosové smetany

Postup:

  • Máslo rozpustíme na pánvi na středním plameni. Přidáme strouhaný kokos a za častého míchání vaříme do zlatohněda asi 3 minuty. Přendáme do malé misky a necháme mírně vychladnout.
  • Otevřeme kokosové mléko, ale netřepeme plechovkou. Odebereme 5 lžic ztuhlé kokosové smetany z povrchu do malé misky a odložíme na později.
  • Ve střední míse promísíme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, muškátový oříšek a skořici.
  • V jiné míse vyšleháme vejce, vanilkový extrakt, sůl, kokosového cukru a 3 polévkové lžíce kokosové mléko.
  • Vmícháme polovinu suchých surovin. Gumovou stěrkou vmícháme strouhaný kokos. Poté přidáme zbývající suché ingredience a mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí.
  • Těsto přikryjeme potravinovou fólií a necháme alespoň 2 hodiny vychladit v lednici.
  • Předehřejeme troubu na 175 stupňů a připravíme si dva plechy na 175 stupňů.
  • Do misky dáme moučkový cukr, 1/3 hrnku kokosového cukru a promísíme. Pomocí naběračky na sušenky naporcujeme 18 kousků těsta a vytvarujeme hladké kuličky.
  • Postupně jednu po druhé obalíme ve směsi cukru. Klademe na plechy aspoň 3 cm od sebe.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 16 – 18 minut, až budou sušenky nafouklé a okraje pevné. Po vyjmutí necháme 20 minut odpočinout na plechu.
  • Poté přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme úplně vychladnout. Polovinu sušenek otočíme. Mezitím si připravíme ganache.
  • Ve vodní lázni zahřejeme bílou čokoládu, rum, sůl i kokosovou smetanu, kterou jsme si dali předtím stranou.
  • Za stálého míchání necháme v lázni asi 5 až 6 minut, aby byla směs pěkně hladká. Necháme vychladit, ale hlídáme, aby nezatuhla.
  • Pomocí elektrického mixéru na vysokou rychlost šleháme, dokud nebude světlá a roztíratelná. Trvá to asi 1 minutu.
  • Hotovou ganache navrstvíme na obrácené sušenky, zaklopíme druhou sušenkou a jemně přitlačíme.
  • Pak už jen necháme trochu vychladit a můžeme podávat.
Kokosové slepované cukroví z popraskaných sušenek.
Zdroj: https://www.epicurious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.