Zavařované fazole v tlakovém hrnci

Zavařované fazole v tlakovém hrnci

Konzervování fazolí je snadný způsob, jak si připravit rychlá jídla předem. Doma konzervované fazole chutnají mnohem lépe než konzervované fazole z obchodu a jejich zavařování trvá přibližně stejně dlouho jako jejich vaření. Udělejte velkou várku, která na vás ve spíži může počkat celý rok.

Co budeme potřebovat

  1. 200 g suchých fazolí
  2. Voda
  3. Sůl

Postup

  1. Fazole vložíme do velkého hrnce nebo mísy a přelijeme je studenou vodou
  2. Fazole takto necháme namáčet po dobu 12-24 hodin
  3. Musí být ve vodě zcela ponořené
  4. Po uplynutí dostatečné doby, přebytečnou vodu slijeme
  5. Fazole vložíme do velkého hrnce s čerstvou vodou
  6. Vodu přivedeme k varu a vaříme 30 minut
  7. Mezitím si podle návodu připravíme tlakovou nádobu, ve které posléze budeme fazole zavařovat
  8. V konvici na čaj si uvaříme vodu
  9. Když jsou fazole hotové, naběračkou s dírami je přendáme do připravených a dezinfikovaných zavařovacích sklenic
  10. Fazole ve sklenicích zalijeme vařící vodou a necháme 3 centimetrový prostor od hrdla sklenice
  11. Hrdla sklenic otřeme a zavřeme víčkem
  12. Víčko důkladně utáhneme a sklenice naskládáme do tlakového hrnce
  13. Na tlakový hrnce nandáme víko, zajistíme jí a pokračujeme podle návodu
  14. Sklenice v tlakovém hrnci zpracováváme 75 – 90 minut
  15. Po uplynutí této doby, hrnec vypneme a necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu
  16. Poté jednotlivé sklenice začneme vyndavat a zkontrolujeme jejich těsnění
  17. Sklenice skladujeme na chladném místě

Fazole z domácí konzervy by měly ve spíži vydržet 12-18 měsíců, pokud jsou správně zavařené a uzavřené.

Hnědé fazole uvařené v tlakovém hrnci.
Zdroj: jessicagavin.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.