Konzervovaní zelených fazolových lusků

Konzervovaní zelených fazolových lusků

Tento recept na zavařované fazole postupuje krok za krokem a je ideální pro každého, kdo s konzervováním začíná. Jednoduché a jasné kroky k uchování zelených fazolek, které vydrží celou zimu!

Co budeme potřebovat

  1. Zelené fazole
  2. Voda
  3. Půllitrové nebo čtvrtlitrové sklenice
  4. Sůl na konzervování

Postup

  1. Zelené fazolky si omyjeme
  2. Poté je na 3 minuty namočíme do studené vody
  3. Pokud je potřeba lusky ořežeme a očistíme na koncích
  4. Zavařovací sklenice vložíme do vroucí vody, abychom je sterilizovali
  5. Vyndáme je a necháme je dnem vzhůru oschnout
  6. Když jsou dostatečně okapané, začneme je plnit zelenými fazolemi
  7. Sklenice by měly být naplněné až po okraj
  8. Podle návodu si připravíme tlakovou nádobu na zavařování
  9. Poté do jednotlivých sklenic nasypeme ½ lžičky konzervační soli
  10. V rychlovarné konvici si uvaříme vodu, kterou poté fazole ve skleničkách zalijeme
  11. Sklenice pevně uzavřeme víčkem a vyskládáme je do tlakové nádoby
  12. Fazole zavařujeme 60-90 minut
  13. Následně tlakovou nádobu opatrně otevřeme a necháme jí vychladnout
  14. Vyndáme sklenice na kuchyňskou linku a necháme je 12-24 hodin odpočívat
  15. Sklenice si označíme a uložíme na chladné místo
Zelené fazolky ve slaném nálevu.
Zdroj: freshpreserving.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.