Fazole ve sladko pálivém nálevu

Fazole ve sladko pálivém nálevu

Podzim s sebou často přináší období kdy se snažíme uchovat letní čerstvé ovoce a zeleninu, aby jsme si je mohli užívat po celý rok. Ať už jde o výrobu džemu, mražení jiných dobrot nebo nakládání zeleniny, je to určitě něco, co se praktikuje často a těší se velké oblibě.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g žlutých fazolí
  2. 250 ml vody
  3. 200 ml bílého octa
  4. 75 g medu
  5. 2 lžíce chilli papričky
  6. Chilli paprička (nakrájená)
  7. 2 stroužky česneku
  8. Lžíce hořčičných semínek
  9. Lžička soli

Postup

  1. Začneme sterilizací sklenic
  2. Ty vaříme v horké vodě po dobu 10 minut
  3. Stejně tak vyvaříme víčka na sklenice
  4. Oba komponenty poté necháme okopat na čisté utěrce
  5. V hrnci přivedeme k varu vodu, med, ocet a sůl
  6. Směs udržujeme stále teplou, dokud jí nebudeme potřebovat
  7. Mezitím si ve vedlejším hrnci uvaříme fazole, aby byly částečně uvařené, ale stále křupavé (asi 3 minuty) a scedíme
  8. Když jsou připraveny, naplníme jimi sklenice
  9. Přidáme chilli koření i nakrájenou papričku, hořčičná semínka a česnek
  10. Vše zalijeme nálevem, ale ponecháme 3 centimetry od hrdla sklenice
  11. Sklenice vložíme do hrnce s horkou vodou a utěrkou na dně, začneme vařit
  12. Ve vodní lázni fazole zavařujeme po dobu 10 minut
  13. Vyndáme je z vody a necháme je vychladnout
  14. Jednotlivé sklenice zkontrolujeme, že dobře těsní, označíme je a uložíme na suché místo
Červené fazole v pálivém nálevu s chilli.
Zdroj: canningandcookingathome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.