Sterilizované fazole v tomatové omáčce

Sterilizované fazole v tomatové omáčce

Lahodné fazolky upravené s tomatovou omáčkou. Přesně tuto kombinaci musíte mít ve své spíži, když se rozhodnete pro tematickou snídani v anglickém stylu.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g fazolí
  2. 400 g cibule
  3. 500 g pasírovaných rajčat
  4. 100 g oleje
  5. Feferonka (nepovinné)
  6. Lžíce chilli (nepovinné)
  7. Sůl
  8. Pepř

Postup

  1. Den předem si dáme do studené vody odmočit fazole
  2. Druhý den je slijeme, ale vodu z nich si ponecháme
  3. Cibuli nakrájíme na větší kostičky
  4. Vhodíme jí na pánev
  5. Osolíme, opepříme a společně s feferonkou jí podusíme na oleji
  6. Pokud bude potřeba podlijeme jí trochu vody
  7. Změklou cibuli zalijeme pasírovanými rajčaty a vaříme
  8. Přidáme fazole a pokud je nutné vlijeme trochu vody, kterou jsme si slili
  9. Povaříme, dochutíme a fazolemi posléze plníme sterilizované zavařovací sklenice
  10. Uzavřeme víčkem a vkládáme do hrnce s horkou vodou
  11. Fazole sterilizujeme ve vroucí vodě po dobu 40 minut
  12. Z vodní lázně je poté vyndáme a necháme vychladnout
Bílé fazole v rajčatové omáčce.
Zdroj: whipsmartkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.