Sterilizované fazole v tomatové omáčce

Sterilizované fazole v tomatové omáčce

Lahodné fazolky upravené s tomatovou omáčkou. Přesně tuto kombinaci musíte mít ve své spíži, když se rozhodnete pro tematickou snídani v anglickém stylu.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g fazolí
  2. 400 g cibule
  3. 500 g pasírovaných rajčat
  4. 100 g oleje
  5. Feferonka (nepovinné)
  6. Lžíce chilli (nepovinné)
  7. Sůl
  8. Pepř

Postup

  1. Den předem si dáme do studené vody odmočit fazole
  2. Druhý den je slijeme, ale vodu z nich si ponecháme
  3. Cibuli nakrájíme na větší kostičky
  4. Vhodíme jí na pánev
  5. Osolíme, opepříme a společně s feferonkou jí podusíme na oleji
  6. Pokud bude potřeba podlijeme jí trochu vody
  7. Změklou cibuli zalijeme pasírovanými rajčaty a vaříme
  8. Přidáme fazole a pokud je nutné vlijeme trochu vody, kterou jsme si slili
  9. Povaříme, dochutíme a fazolemi posléze plníme sterilizované zavařovací sklenice
  10. Uzavřeme víčkem a vkládáme do hrnce s horkou vodou
  11. Fazole sterilizujeme ve vroucí vodě po dobu 40 minut
  12. Z vodní lázně je poté vyndáme a necháme vychladnout
Bílé fazole v rajčatové omáčce.
Zdroj: whipsmartkitchen.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.