Lahodné fazolky upravené s tomatovou omáčkou. Přesně tuto kombinaci musíte mít ve své spíži, když se rozhodnete pro tematickou snídani v anglickém stylu.
Co budeme potřebovat
- 500 g fazolí
- 400 g cibule
- 500 g pasírovaných rajčat
- 100 g oleje
- Feferonka (nepovinné)
- Lžíce chilli (nepovinné)
- Sůl
- Pepř
Postup
- Den předem si dáme do studené vody odmočit fazole
- Druhý den je slijeme, ale vodu z nich si ponecháme
- Cibuli nakrájíme na větší kostičky
- Vhodíme jí na pánev
- Osolíme, opepříme a společně s feferonkou jí podusíme na oleji
- Pokud bude potřeba podlijeme jí trochu vody
- Změklou cibuli zalijeme pasírovanými rajčaty a vaříme
- Přidáme fazole a pokud je nutné vlijeme trochu vody, kterou jsme si slili
- Povaříme, dochutíme a fazolemi posléze plníme sterilizované zavařovací sklenice
- Uzavřeme víčkem a vkládáme do hrnce s horkou vodou
- Fazole sterilizujeme ve vroucí vodě po dobu 40 minut
- Z vodní lázně je poté vyndáme a necháme vychladnout
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji