Vymazlete si svou ranní kaši k naprosté dokonalosti! K tomu vám pomůže tento recept na kaši z čiroku, která má jemnou zeminou chuť a skvěle se doplňuje s granolou a lepkavým karamelizovaným banánem.
Ingredience
- 1 šálek čirokové mouky
- 1 šálek vody
- 2 šálky mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
K servírování:
- 1 polévková lžíce másla
- 1 polévková lžíce javorového sirupu (nebo medu či kokosového cukru)
- 2 banány, podélně rozpůlené
- 1 polévková lžíce arašídového másla
- 1 granola tyčinka
Postup
- Do velkého hrnce na středním plameni přidejte čirok, vodu, mléko, vanilku, skořici a sůl, zamíchejte a částečně zakryté za občasného míchání vařte 10–15 minut doměkka.
- Průběžně přidávejte další vodu nebo mléko, v závislosti na požadované konzistenci.
- Mezitím si připravte karamelizované banány.
- Na pánvi rozpusťte máslo, přidejtee med, promíchejte a na středním plameni opečete banány dozlatova.
- Kaši rozdělte do nahřátých misek, poklaďte banánem, kouskem arašídového másla a rozdrobenou granola tyčinkou.
Máme pro vás také lahodné recepty na placky z čočky. Vyzkoušejte vegetariánský burger nebo karbanátek!