Česká klasika nesmí chybět. Smažené maso jsme nahradili surovinou plnou bílkovin a skvělé chuti, zkuste ho i vy!
Co budeme potřebovat
- 200 g šmakouna v provensálském koření
- 2 lžíce oleje
- 100 g hladké mouky
- vejce
- stroužek česneku
- ¼ hrnku piva
- lžíce hořčice
- sůl
- pepř
Postup
- V pivu rozšleháme vejce, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem.
- Vmícháme mouku a směs zahustíme takovým způsobem, aby se šmakoun dal snadno obalovat.
- Pokud je potřeba, směs lehce naředíme pivem.
- Šmakouna nakrájíme na plátky a namáčíme ho v připraveném těstíčku.
- Na vysokou teplotu si rozpálíme pánev s olejem.
- Šmakouna zprudka opečme z obou stran.
Česnek lze nahradit sójovou nebo BBQ omáčkou.
Řízek ze šmakouna podávejte s bramborovým pyré, chlebem, bramborovým salátem nebo zeleninovým salátem z cukety, který si můžete připravit podle našich receptů!