Křehké košíčky z koksové mouky společně v kombinaci lahodnými krémy plných bílkovin, je něco co ocení zejména milovníci všeho sladkého, ale i zdravého!
Co budeme potřebovat
- 180 g kokosové mouky
- Žloutek
- 50 g rostlinného oleje
- 60 g kokosového cukru
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 25 g ghí
- 60 g lískových ořechů
- Špetka soli
Kokosovým krém
- 100 g Šmakouna originál
- 6 lžic kokosové smetany
- Banán
Na kakaový krém
- 1 ½ balení kokosové smetany
- 3 lžíce kakaa
- Javorový sirup
- Lžíce ghí
Na ozdobu
- Hořká čokoláda
- Jahody
- Borůvky
- Kiwi
- Mandarinky
- Maliny
Postup
- Mouku si prosejeme a poté k ní přidáme ostatní suroviny
- Vše společně smícháme a vypracujeme těsto
- Vypracované těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice na 2 hodiny
- Poté těsto vyválíme a pomocí formičky vykrájíme kolečka
- Kolečka vložíme do formiček na muffiny
- Formičky vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů 10–15 minut
- Hotové košíčky necháme přes noc odpočinout
- Na kokosový krém si vyšleháme kokosovou smetanu
- Odebereme z ní 5 lžic a ty rozmixujeme s banánem a Šmakounem
- Poté směs vmícháme zpět do šlehačky
- Na kakaový krém přidáme do smetany mléko a sirup a vše společně vyšleháme
- Košíčky začneme plnit nejprve kokosovým krém a pak kakaovým krém
- Košíčky ozdobíme hořkou čokoládou a ovocem a necháme v lednici vychladit