Pohanková kaše se skořicí a mandlovým mlékem

Pohanková kaše se skořicí a mandlovým mlékem

Pohanka patří mezi nejzdravější neobilné potraviny vůbec. Proč bychom se tedy neměli vyhýbat její konzumaci? Zde je několik důvodů:

  • je bezlepková
  • má vysoký obsah hořčíku, mědi, železa a fosforu
  • je skvělým zdrojem vlákniny
  • reguluje hladinu cukru v krvi
  • má vysoký podíl bílkovin
  • zpomaluje stárnutí

Co budeme potřebovat

  1. 250 g pohanky
  2. 125 ml vody
  3. 125 ml mandlového mléka
  4. Lžička skořice
  5. Lžička vanilkového extraktu
  6. Med (javorový sirup)

Postup

  1. Pohanku si pod studenou vodou propláchneme a necháme jí okapat
  2. Do hrnce poté přidáme okapanou pohanku, vodu, mandlové mléko, skořici a vanilku
  3. Vše v hrnci přivedeme k varu
  4. Poté teplotu ztlumíme a hrnec přikryjeme pokličkou
  5. Takto vaříme asi 10 minut
  6. Když se voda s mlékem vstřebají, hrnec sundáme ze sporáku a přikrytý hrnec necháme takto dalších 5-10 minut odpočívat
  7. Do uvařené pohanky přidáme med a promícháme

Toto množství pohanky by mělo stačit na normální 4 porce.

Lahodná snídaňová kaše z mléka s ovocem a granolou.
Zdroj: tuulia.co

Tento jednoduchý a rychlý recept na kaši z pohanky je skvělý jako příloha pro slané pokrmy. Vyzkoušejte ho například s receptem na kuřecí maso na kari nebo jako přílohu k receptům na zapečené mleté maso.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.