Pohanková kaše z kokosového mléka

Pohanková kaše z kokosového mléka

Nejlepší způsob jak svůj den začít zdravě a přitom nemuset vstávat o hodinu dříve, je ten když si svou snídani můžete připravit den předem. Tato přes noc připravená kokosovo-pohanková kaše je jednak sytá, zdravá, ale i veganská forma snídaně, která vás nastartuje hned po ránu.

Co budeme potřebovat

Na kaši

  1. 100 g pohankové krupice
  2. 25 g chia semínek
  3. 300 ml neslazeného kokosového mléka
  4. 100 ml vody
  5. 2 lžičky vanilkového extraktu
  6. Lžička skořice
  7. Špetka soli

Na ozdobu

  1. 50 g vlašských ořechů
  2. 25 g semínek z granátového jablka
  3. 50 g borůvek
  4. 50 g malin
  5. Lžíce chia semínek
  6. 50 g jahod
  7. 25 g strouhaného kokosu
  8. Lžíce medu
  9. Lžíce javorového sirupu
  10. Celé kiwi

Postup

  1. V misce si smícháme pohankovou krupici s chia semínky, kokosovým mlékem, vodou, extraktem z vanilky, skořicí a špetkou soli
  2. Vše spolu promícháme a misku zakryjeme potravinářskou fólií nebo víčkem
  3. Mísu dáme do lednice a tam jí přes noc necháme uležet
  4. Ráno pohankovou kaši dáme do hrnce a za občasného míchání začneme vařit
  5. Kaši vaříme 10-12 minut nebo dokud nedosáhne požadované konzistence
  6. Ozdobíme vybraným ovocem a teplou kaši podáváme
Krémová kaše plná pohanky, chia semínek a ovoce.
Zdroj: foolproofliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.